Zo smaakt het Salzkammergut

 

Specialiteiten in Bad Mitterndorf:

Laat je verwennen bij de wijnbar S’platzl  bij Schupfer’s dorfschmiede of bij de Steirerhütte
Fan van het songfestival, dan mag een bezoek aan het restaurant van de ouders van Conchita Wurst, Gasthof Neuwirth, niet ontbreken.
Daarnaast zijn er vele lokale restaurants met heerlijke authentieke gerechten zoals Nanu en Riverside.

Trek in pizza of kebab dan kun je terecht bij Cafe Kebap Istanbul of Grimming Grill.

Geen zin om uit eten te gaan haal dan een heerlijke maaltijd bij de plaatselijke slager. Een echte aanrader!

Op een zomerse dag is het Strandcafe aan de Altaussee ook heerlijk.  Geniet van het prachtige uitzicht over het gehele dal bij Hubertusalm.

Dompel je in de natuur bij de Singerhauserhütte.

Iets verder rijden en zeker de moeite waard is Gretlhütte in Tauplitz

 

Overzicht restaurants in Bad Mitterndorf en omgeving

 

Het Salzkammergut nodigt u uit voor een culinaire ontdekkingsreis – van typische boerengerechten tot bekroonde delicatessen.

Lokale vissoorten komen vers uit de heldere meren op je bord. Pittige en milde kazen van koeien, geiten of schapen worden geproduceerd door lokale boerderijen of door de zuivelfabrieken in de regio. Huisgemaakte worstspecialiteiten, gerookt vlees van de boer of aromatisch houtovenbrood – als bijzondere lekkernijen.

Varkens- en kalfsvlees of mals lamsvlees zijn direct van de boerderij verkrijgbaar, evenals wild uit de bossen in de regio in de herfst. Al deze lekkernijen, bereid volgens lokale recepten, worden in veel restaurants geserveerd. Of het nu stevig of delicaat is, in ieder geval lekker en gevarieerd – net als het landschap zelf.